Monday, February 6, 2012

Kelebihan Surah at-Taubah



Assalamualaikum!!
Salam Sejahtera!!
Salam 1,2,3,4,5,6,7,8,9 Malaysia!! :P


Lame dah aku tak updated blog nie..
semakin hari..semakin busy..
ye la kan calon SPM la katekan..
konon nye la..
HAHAHAHA
tapi gaya aku ni, tak macam orang nak SPM je..
haha..

Kelebihan Surah at-Taubah
meh2 sini..
jemput baca ye 
pakcik2, makcik2, nenek2, datuk2, moyang2, kakak2, abang2, adik2, cucu2, cicit2
haishh ape aku merepek ni??
dushh..kembali kepada topik...







MAKSUDNYA:
Sesungguhnya telah datang kepada kamu seorang Rasul dari golongan kamu sendiri (iaitu Nabi Muhammad SAW), yang menjadi sangat berat kepadanya sebarang kesusahan yang ditanggung oleh kamu, (dan) ia pula menumpahkan perasaan belas serta kasih sayangnya kepada orang-orang yang beriman. Kemudian jika meraka berpaling ingkar, maka katakanlah (wahai Muhammad): " cukuplah bagiku Allah (yang menolong dan memeliharaku), tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, kepadaNya aku berserah diri, dan Dialah yang mempunyai 'Arasy yang besar."


Barang siapa yang mengamalkan dua ayat diatas sebanyak 7 kali sesudah solat fardhu maka,
  • Jika dia seorang yang lemah, maka akan menjadi kuat.
  • Jika dia seorang yang hina, maka akan menjadi mulia.
  • Jika dia seorang yang kalah, maka akan segera dapat pertolongan.
  • Jika dia seorang yang kesempitan, maka akan mendapat kelapangan.
  • Jika dia seorang yang berhutang, maka akan segara dapat membayarnya.
  • Jika dia seorang yang dalam kesusahan, maka akan hilang kesusahannya.
  • Jika dia seorang yang sulit dalam kehidupan, maka akan segera dapat lapangan hidup.
Waallahualam..

Jom kita sama-sama start menghafal dan mengamalkan ayat ini :)

Thanks kerana sudi baca entry saya..Jangan lupa untuk FOLLOW/COMMENT/LIKE..hehe :)

No comments:

 
Copyrights reserved by Nooral Aisyah Syahirah since 2 OCTOBER 2010. Designed-edited by Amanina Jailani.