Saturday, October 22, 2011

Flashback~~ RINDU....

Assalamualaikum...

ya allah..
rinduuuu nyer kat tempat nie.....






kalau x silap aq..mase nie lebih kurang pukul 3,4 pagi..
ramai giler orang buat tawaf mase nie..

aq ingat lagi...
aq ambik gambar nie..mase otw nak tunggu solat subuh...
xsilap aq,,malam tu aq tido pukul 11 n bagun pukul 2.30pg pukul 3 lebih g masjid...
aq,Makcik Dah (roommate),makcik Zah (jiran depan bilik)...same2 g masjid time nie...

mase aq ambik gmbr kaabah nie...
ade polis tegur..
die x bagi ambik gambar..
tapi aq ambik jer...hehe..

rinduu gler kat MAKKAH n MADINAH......
ikutkan hati,,aq nak pergi lagi kat sini...
tapi kekurangan duit la plak....

aq harap suatu hari nanti aq akan dapt pergi lagi kat sini...
sekarang,,semua jemaah2 haji sibuk berangkat ke sane...

rindu nyer time tu....

rindu nak tgk kaabah..
rindu nak jalan kaki pergi masjid....
rindu nak jalan kat jalan yang sesak...
rindu nak dengar bunyi hon2 kereta yg memekikkan sebelum tidur..
rindu nak makan nasi mandi...
rindu nak dengar orang cakap arab...
rindu nak tgk discovery channel versi arab..**walaupun sepatah haram pun aq x faham..haha
rindu nak dengar azan kat sane...
rindu nak jalan2 kat sane..
rindu nak dengar orang panggil aq 'SITI RAHHMAH'...
**aq pun x tau kenapa lah pak2 arab panggil aq macam tu..bile aq g kedai je @ lalu depan kedai..mesti die panggil..."EH...SITI RAHHMAH...MARI SINI...TENGOK TENGOK DULUU..."
rindu nak makan aiskrim kat sane...
rindu nak makan murtabak turki kat sane..
rindu nak jalan jalan kat sane...
rindu nak pergi farmasi kat sane beli strepsils,..
rindu nak minum air zam zam dari paip...**sejuk gler air zam zam die..
rindu nak bau pewangi yang ade kat dalam masjidil haram..
rindu nak lari dari pegawai keselamatn perempuan sebab die nak check beg..samada ade bawak kamera x..



semuanyaa aq rindu...rinduuuuu sangat sangat sangat sangat sangat......
rindu tidak terkata.........

gambar di bawah nie..aq ambik semasa melawat arafah..sebelum wukuf..
gambar nie kat depan jabbal rahmah...





itu sahaja untuk kali ini..nanti kalau ade masa...
aq cite macam mane aq boleh sampai ke tempat yang penuh barakah ini..
sekian..w'salam..

:)

Thanks kerana sudi baca entry saya..Jangan lupa untuk FOLLOW/COMMENT/LIKE..hehe :)

2 comments:

...mommy jue... said...

untung achik dapat pegi sana...
nanti rombongan pergi umrah tak ikut sama ke?

Nooral Aisyah Syahirah said...

hehe..x pergi pun..kekurangan duit dalam tabung haji..

 
Copyrights reserved by Nooral Aisyah Syahirah since 2 OCTOBER 2010. Designed-edited by Amanina Jailani.